Roeiers slalommen in sloepen onder bogen Servaasbrug door

© Danielle van Leeuwen

Het spektakelstuk van een roeiwedstrijd op de Maas tussen 22 teams in uit de kluiten gewassen sloepen is zaterdag 23 juni ongetwijfeld de slalom onder vier bogen van de Servaasbrug in Maastricht.

Redactie

Aan de eerste Limburgse sloeproeiwedstrijd, georganiseerd door de Maastrichtse Watersport Club (MWC), doen 22 teams uit Nederland mee.

'Slaag op Moojer Moas'De 'Slaag op Moojer Moas' gaat over een parcours van 16 kilometer over de Maas door de natuurgebieden net buiten de stad, tot over de Belgische grens.

Slalom onder ServaasbrugDoor de oude binnenstad van Maastricht, onder de Servaas brug zal een slalom geroeid worden onder vier bogen van de brug. Hier zullen de stuurmannen en -vrouwen beoordeeld worden op hun stuurmanskunsten. De beste stuurman of -vrouw ontvangt de Stuurman wissel trofee.

RuigerNederland telt ruim 250 teams van sloeproeiers. Sloeproeien is ruiger dan het ‘gewone’ roeien in lange ranke bootjes. De sloep is groter, stabieler en beter bestand tegen golven..

'Lady met de golden slippers'De Maastrichtse Watersport Club (MWC) is een vereniging voor roeiers, zeilers, sloeproeiers en motorbootvaarders. De vereniging telt zo’n 420 leden. MWC heeft sinds dit jaar een eigen sloep 'Lady met de golden slippers'. Een klein groepje roeiers oefent al maanden voor het sloeproei-evenement. Nieuwe roeiers zijn welkom, aldus de vereniging.

Gouverneur Theo Bovens lost zaterdag 23 juni het startschot om 12.30 uur bij het clubhuis van de vereniging aan de Hoge Kanaaldijk 100 in Maastricht.

Meer informatie, klik hier.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee