Populariteit Netflix en Videoland neemt toe

Print
Populariteit Netflix en Videoland neemt toe

Afbeelding: AD/Getty Images

Terwijl het aantal traditionele tv-aansluitingen afneemt, groeit het aantal klanten van Netflix en Videoland steeds verder.

Dagelijks kijken Nederlanders gemiddeld 28 minuten naar dit soort diensten, meldt marktonderzoeker Telecompaper in een onderzoek naar kijkgedrag.

Groeicijfers
Inmiddels heeft 35 procent van de Nederlandse huishoudens toegang tot Netflix, onder de 20-30 jarigen is dit zelfs 65 procent. Ook Videoland laat grote groeicijfers zien. Op dit moment heeft 6 procent van de huishoudens toegang tot deze dienst van RTL.

Voor video-on-demand (VOD) - tegen betaling films of series bekijken - is de televisie het populairst. Meer dan 80 procent zegt hiervoor het grote tv-scherm in de woonkamer te gebruiken. Tussen de 30 en 34 procent kijkt ook VOD op de laptop, tablet of smartphone.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen