Info-bijeenkomsten over vrijwillig levenseinde in Hotel de l'Empereur

© Ingimage

De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig levenseinde (NVVE) houdt op dinsdag 26 juni twee informatieve bijeenkomsten in Amrâth Grand Hotel de l'Empereur, Stationsstraat 2, in Maastricht. Zowel niet leden van de NVVE als leden zijn hier welkom van 14:00 tot 17.30 uur en van 19:00 uur tot 21:00 uur.

Redactie

Beide bijeenkomsten staan in het teken van dementie en het zelfgewilde levenseinde, een bijzonder actueel onderwerp. Dement oud worden is voor velen een grote angst. Wie de gevreesde diagnose krijgt, wil alle opties op een rij hebben.

WilsverklaringWelke keuzes zijn er en wanneer kom je tot actie? Wanneer en hoe stel je een wilsverklaring op? Wat kan en mag de (huis)arts in deze en wat kun je doen als de huisarts geen optie is? Tijdens een lezing vertelt de NVVE wat je nu al kunt regelen, wanneer euthanasie bij dementie nog mogelijk is en wat de NVVE kan betekenen.

Na de lezing is er gelegenheid om van gedachten te wisselen met een van de aanwezige NVVE-medewerkers en persoonlijke vragen te stellen. Daarnaast kan informatie worden ingewonnen over (digitale) wilsverklaringen en over verenigingszaken, zoals lidmaatschap, adviescentrum en spreekuren.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee