The Offspring geeft Pinkpop ouderwetse trap onder achterste

Pinkpop heeft dit jaar de regels aangescherpt. ©

Pinkpop heeft dit jaar de regels aangescherpt. © © AD/ANP Kippa

Tjonge, wat is frontman Dexter Holland pafferig geworden. En gitarist Noodles lijkt, ondanks zijn rebelse kapsel, wel 104. Waardig vergrijzen, het is extra moeilijk voor punkers.

Marco van Kampen

Met een hanenkam kom je op een gegeven moment niet meer weg als het hoofd dat eronder zit, getekend is door de tijd. En tattoos worden wat sneu als de huid waarop ze zijn gebrandmerkt steeds losser komt te zitten. Bij punkers op leeftijd denk je al snel: kom op, ben jij hier niet te oud voor? En dat geldt dus in het bijzonder voor de heren van The Offspring.

KrakersDe vraag is: maakt het wat uit dat hun uiterlijk niet langer matcht met hun attitude? In het geval van The Offspring kan die vraag met een simpel ‘nee’ worden beantwoord. Zeker, de band drijft op nostalgie. En ze doet af en toe wat gedateerd aan – ze zingen nota bene nog over een vervlogen talkshowhost als Ricki Lake.Maar mán, wat kunnen deze mannen putten uit een héérlijke catalogus. Het regent punkklassiekers op de IBA Parkstad Stage. ‘All I Want’, ‘Come Out And Play’, ‘The Kids Aren’t Allright’: ze worden in een moordend tempo op het moshpittende publiek afgevuurd. The Offspring beschikt over zoveel krakers dat het doodzonde is dat ze een uitgekauwde cover van AC/DC’s ‘Whole Lotta Rosie’ op hun setlist hebben gezet.

Trap onder de achtersteVergane glorie of niet, The Offspring is precies wat Pinkpop rond dit tijdstip, als de boel vakkundig in slaap is gesust door Snow Patrol, nodig heeft. Noodles telt twaalf moshpits tijdens één nummer, mannen van middelbare leeftijd worden aan de lopende band via de beveiliging afgevoerd vanwege het overtreden van de ‘verboden te crowdsurfen’-regel en afsluiter ‘Self Esteem’ verwerft eigenhandig een plekje op de schaal van Richter. Verder geen poespas. Geen vermoeiend vlagvertoon, waar hun generatiegenoten van Green Day tegenwoordig patent op hebben. Maar gewoon raggen. The Offspring geeft Pinkpop een trap onder de achterste. Een ouderwetse.

Volg alles over Pinkpop bij De Limburger

Diverse verslaggevers zijn dit weekend op het festivalterrein in Landgraaf om verslag te doen van Pinkpop 2022. Gedurende 3 dagen plaatsen we recensies, reportages, interviews, foto's & video's en vind je alle bijzonderheden terug op de site. Ga naar > delimburger.nl/pinkpop en mis niets!