Krantenbezorger vindt dode man op straat met broek op enkels

© Bert Jansen

Terwijl de 41-jarige krantenbezorger Gian Baks vanmorgen rond 4.30 uur op weg was naar zijn werk, zag hij een man op straat liggen in het Brabantse Geldrop.

Rob Burg en Tom van der Meer

Omdat de man in eerste instantie nog in leven leek, haalde hij er direct een collega bij om hem te helpen. "Maar vermoedelijk was hij toen al overleden. Hij zag heel grauw."

Krantjes rondbrengenIn de vroege morgen, zo rond half vijf 's ochtends al, fietste krantenbezorger Gian Baks richting het krantenverdeelpunt. Daar ontwaarde hij in de buurt van een bedrijfsverzamelgebouw een man op straat.

Volgens Baks leek het of de man nog leefde toen hij hem aantrof. "Ik meende zijn borstkas te zien bewegen", aldus Baks. "Ik heb daarom ook niet het alarmnummer van de politie gebeld maar 0900."

De man lag op straat, zonder zichtbare sporen van geweld, aldus de krantenbezorger. "Zijn broek hing op zijn enkels. Het leek erop of hij had staan plassen en daarbij was gevallen, misschien wel door een teveel aan drank of drugs. Ik ben BHV'er en heb er direct een collega bij gehaald om de man eventueel te kunnen helpen, maar vermoedelijk was hij toen al overleden. Hij zag heel grauw."

Synthetische drugsDe politie onderzoekt wat er gebeurd is en roept mensen die iets verdachts hebben gezien op om te reageren. De omgeving, op steenworp afstand van de Gamma, is ruim afgezet met rood-wit lint. Het is nog niet bekend wie de man is en wat er is voorgevallen. Wel werden tijdens het politie-onderzoek in een dichtbij gelegen garagebox aanwijzingen gevonden voor de aanwezigheid van synthetische drugs.

De Bleekvelden is een straat op een industrieterreintje, aan de oostkant van Geldrop. Het ligt in een onrustige buurt vlakbij de Ter Borghstraat. Niet één enkele huurder maar volledige families houden zich in de Geldropse buurt bezig met hennepkweek, betoogden de gemeente en de politie in oktober nog voor de Raad van State. Op adressen waar de politie binnenvalt en waar een hennepkwekerij blijkt te zitten, hangt wel opvallend vaak een cameraatje. Onlangs werd er nog een drugspand gesloten na de vondst van op een haar na drie kilo cocaïne. Rond de Ter Borghstraat gaat het van origine om een echte volksbuurt. De oude huizen, waarbij iedereen nog voor de gezelligheid voor zijn huisje zat, maakten hier lang geleden al plaats voor nieuwbouw. De slechte naam uit die tijd is volgens buurtbewoners een beetje blijven hangen. In januari werden er nog vier Geldropse verdachten aangehouden na een groot drugsonderzoek.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee