Bert van Marwijk kan met Australië niet stunten tegen Frankrijk

© ANP

Met veel moeite heeft Frankrijk het eerste optreden op het WK gewonnen. Het elftal van bondscoach Didier Deschamps brak pas in de slotfase het verzet van een dapper strijdend Australië (2-1).

jkms02

De videoscheidsrechter speelde een grote rol in het duel tussen één van de favorieten voor de eindzege en het Australië van bondscoach van Bert van Marwijk. Hij oordeelde in de 58e minuut dat Josh Risdon in zijn eigen strafschopgebied toch een overtreding had gemaakt op Antoine Griezmann. De spits van Atletico Madrid benutte de strafschop zelf: 1-0.

PenaltyMet dank aan doellijntechnologie was ook goed zichtbaar dat een inzet van Paul Pogba in de tachtigste minuut via de onderkant van de lat achter de doellijn stuiterde (2-1). Australië kwam in de 62e minuut op gelijke hoogte (1-1) door een benutte penalty van Mile Jedinak. Hij mocht van elf meter aanleggen nadat Samuel Umtiti in een vlaag van verstandsverbijstering de bal met de hand had beroerd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee