Van Marwijk erg teleurgesteld: ‘Vond het geen penalty’

© AFP

Bert van Marwijk baalde eigenlijk alleen van het resultaat van het WK-duel tussen zijn Australië en Frankrijk (1-2).

ANP

"Ik ben tevreden over de manier waarop waarop we hebben gespeeld", blikte de coach uit Meerssen terug voor de camera van de NOS. "Maar ik ben heel erg teleurgesteld dat we niet minimaal een punt hebben overgehouden aan deze wedstrijd. We verliezen door een dubieuze strafschop en een ongelooflijk gelukkige goal."

VideoscheidsrechterFrankrijk kwam voor het eerst op voorsprong nadat de videoscheidsrechter had geoordeeld dat Antoine Griezmann toch een strafschop verdiende. "Ik vond het vanaf de bank geen penalty", zei Van Marwijk. "En ik heb ook mensen gehoord die daar zo over dachten. Maar ik zou het nog eens rustig moeten terugkijken."

PogbaFrankrijk kwam op 2-1 toen Paul Pogba zijn inzet via de onderkant van de lat achter de doellijn zag stuiteren. Vlak voor die treffer kreeg Van Marwijk steeds meer het idee dat zijn ploeg kon stunten. "Ze wisten niet meer hoe ze tegen ons moesten spelen", zei hij.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee