Miss Montreal laat heupen wiegen, maar swingt niet

© De Limburger/Harry Heuts

RECENSIE - “Oh wauw, jullie hebben zelfs een trapje. Nou ja, wat een luxe, maar ik speel ook nooit op zo’n grote festivals”. Miss Montreal alias Sanne Hans maakt dit jaar haar debuut op Pinkpop en ja, dan moet je even je weg vinden.

Kim Noach

Laat het aan de sympathieke zangeres over om van happy hardcore evergreen ‘Wonderful Days’ (van helden Mental Theo en Charly Lownoise) een kampvuurversie te maken, waarvoor ze contact zoekt met haar fans beneden op het veld. Knap is dat ze iedereen op commando mee laat springen halverwege het nummer: even lonkt een feest op de festivalwei.

Fijne muzikantenMaar helaas voor Sanne Hans, ze laat de heupen hier en daar wel wiegen, maar sprankelend wordt de set nooit. Haar live optreden is solide, dankzij fijne muzikanten (inclusief toetsenist Peter Hendriks uit Blerick). Ook Sanne is goed bij stem, zoekt veel interactie met het publiek (“Handjes in de lucht! Pinkjes omhoog, we staan hier tenslotte op Pinkpop”).

HitmachineMiss Montreal opent met ‘One last drink’, gaat daarna over in haar Nederlandstalige hit die ze met Nielson had in 2013, ‘Hoe’. “Nederlandstalige muziek vond ik altijd helemaal kut”, klinkt het nuchter vanaf het hoofdpodium. Maar sinds haar hit met Nielson en haar (grotendeels) Nederlandstalige theatertour in 2015, is Sanne om, vertelt ze. Ze babbelt er relaxed op los vanaf haar grote podium. De hitmachine wordt verder gevuld met sing-a-longs zoals haar debuutsingle Just a Flirt, Love you now en de aflsuiter Alles hier is ook van jou.

Het is een solide set, een beetje als een Opel Kadett van vroeger: het rijdt prima, maar echt swingend of sexy…nee dat is en wordt het nooit.

Volg alles over Pinkpop bij De Limburger

Diverse verslaggevers zijn dit weekend op het festivalterrein in Landgraaf om verslag te doen van Pinkpop 2022. Gedurende 3 dagen plaatsen we recensies, reportages, interviews, foto's & video's en vind je alle bijzonderheden terug op de site. Ga naar > delimburger.nl/pinkpop en mis niets!