Duckrace Maastricht 2018 goed voor 35.174 euro

Print
Het goede doelen evenement Duckrace 2018 heeft een nettobedrag opgeleverd van 35.174 euro. Ronde Tafel 174 die deze happening dit jaar met Moederdag voor de 5e keer organiseerde maakte afgelopen week dit bedrag bekend.

Alle  9.000 eendjes die dit jaar waren ingekocht werden door duizenden Maastrichtenaren ‘geadopteerd’. Daarnaast verkocht de ‘sjariteitenclub’ ook nog eens honderden uit de kluiten gewassen badeenden aan bedrijven en instellingen. Ook die gelden werden toegevoegd aan het totaal.

Met Q Music als nieuwe hoofdsponsor kreeg het – under construction – stadspark bij de Reek een Duckrace Maastricht lustrum voorgeschoteld dat weer duizenden bezoekers trok. Na alle feestgedoe in het park en de voor velen aandoenlijke eendenraces in de Jeker was het werk voor RT174 nog niet gedaan. Immers alle kosten en baten moesten be- en verrekend worden om tot het eindresultaat te komen.

De voorzitters Martijn Plitschers en Yves Mullenders presenteerden deze week en petit comité de eindresultaten. Een bedrag van 16.174 gaat naar Refugee Project Maastricht, dat onder meer door de Universiteit Maastricht wordt ondersteund. Het lokale Animal’s Faith krijgt 10.174 euro bijgeschreven op haar rekening. De beide voorzitters melden over het restantbedrag: “De 8.826 euro die nog over waren verdelen we onder diverse verenigingen en stichtingen die belangeloos de Duckrace mogelijk maken.”

 

Foto's:

De checkuitreiking en de eigenaresse van de winnende eend, Nadia. Zij won een scooter.

Bij dit bericht nog een impressie van nog niet eerder getoonde foto’s van Duckrace 2018, gemaakt door fotojournalist Laurens Bouvrie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →