Parov Stelar: is Lady Gaga aan het salsadansen?

Cleo Panther.

Cleo Panther.© De Limburger/Harry Heuts

Cleo Panther.

Cleo Panther.© De Limburger/Harry Heuts

thumbnail: Cleo Panther.
thumbnail: Cleo Panther.

RECENSIE - Wat leuk: is Lady Gaga toch eindelijk op Pinkpop. Of nee, het is haar tweelingzus: Cleo Panther, zangeres van Parov Stelar. Geen wereldberoemd collectief maar meer dan de moeite waard van het bekijken.

Ruud Maas

Goede livemuzikanten die aanstekelijke deuntjes voortreffelijk spelen. Een mooie oppepper op een tweede festivaldag. Bijkomend voordeel: je stappenteller schiet gelijk omhoog, want blijven stilstaan op deze dansmuziek kost veel moeite.

Liza Minnelli Maar goed, die Cleo dus. Lijkt sprekend op Gaga, qua kledingstijl en qua dijk van een stem. Gekke witte bril, laarzen tot net onder haar glinsterende minirok, erboven een soort korset dat een deel van haar buik blootlegt. Dan haar geluid, niet gek dat ze regelmatig vergeleken met Liza Minnelli. Lekker dik aangezette stem en charmante zelfverzekerdheid op het podium. Gaat ze ook nog eens salsadansen met een van de andere muzikanten. Sfeer brengen, laat dat maar aan haar over.

VerstoptWant van de naamgever van het collectief moet je het niet hebben. Parov Stelar - Marcus Füreder voor vrienden - brengt weliswaar een mooie mix van jazz, pop, house en elektro maar heeft de uitstraling van een kartonnen doos. Het is niet bepaald de man die een polonaise inzet, zo lijkt het hier althans. Hij mag dan hebben gewerkt met onder anderen Bryan Ferry, Lady Gaga, Lana Del Rey en Marvin Gaye en al een dozijn albums hebben afgeleverd, hier staat de Oostenrijker bijna verstopt op het podium, achter een draaitafel.

Maar ja, als je desondanks dankzij je muziek met twee vingers in de neus je publiek aan het dansen krijgt, doe je het niet slecht. Halverwege het optreden komt zelfs een ooievaar aanvliegen, om hoog in de lucht op een stellage even te genieten van de muziek. Nou ja, dat is misschien een tikkie overdreven. Maar wegvliegen doet het beest in ieder geval pas na een tijdje…

Volg alles over Pinkpop bij De Limburger

Diverse verslaggevers zijn dit weekend op het festivalterrein in Landgraaf om verslag te doen van Pinkpop 2022. Gedurende 3 dagen plaatsen we recensies, reportages, interviews, foto's & video's en vind je alle bijzonderheden terug op de site. Ga naar > delimburger.nl/pinkpop en mis niets!