Belgen moeten Kompany en Vermaelen missen tegen Panama

Vincent Kompany.

Vincent Kompany.© Archief AFP

Vincent Kompany en Thomas Vermaelen doen maandag niet mee in de WK-wedstrijd tussen België en Panama. Beide verdedigers zijn niet op tijd fit voor het eerste groepsduel, zei de Belgische bondscoach Roberto Martinez zaterdag.

ANP

"Vermaelen is niet fit voor Panama. Hij is in Moskou achtergebleven, maar zou de laatste twee groepswedstrijden moeten kunnen spelen. Op Kompany hopen we te kunnen rekenen vanaf het derde groepsduel", aldus Martinez.

CimanLaurent Ciman verliet de selectie zaterdag. De 32-jarige verdediger van Los Angeles FC keerde terug naar België, maar blijft tot zondagmiddag vijf uur nog wel stand-by. Ciman reisde als 24e Rode Duivel mee naar het WK om het eventuele afhaken van Kompany of Vermaelen op te vangen. Aanvoerder Kompany viel twee weken geleden in de oefeninterland tegen Portugal uit met een liesblessure. Vermaelen heeft last van zijn hamstring.

Martinez heeft tot 24 uur voor de wedstrijd tegen Panama de tijd om een geblesseerde speler te vervangen. "Ciman moet zich nog een dag beschikbaar houden. Hij is er ook klaar voor, heeft een belangrijke rol gespeeld in de kwalificaties."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee