Facelift Maastrichts congrescentrum MECC mogelijk duurder

Werkzaamheden bij het MECC in Maastricht.

Werkzaamheden bij het MECC in Maastricht.© De Limburger/Harry Heuts

De facelift van het Maastrichtse congrescentrum MECC valt wellicht duurder uit dan begroot. De gemeente trekt in dat geval echter niet meer geld uit en voorziet daarom uitstel van sommige onderdelen.

Ivo Kok

De gemeente Maastricht is sinds 2015 volledig eigenaar van het MECC, en heeft 27,2 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het aantrekkelijker en toekomstbestendig maken van het vergader- en zalencentrum in Randwyck.

VernieuwingDaarbij moet onder meer worden gedacht aan uitbreiding en vernieuwing van parkeervoorziening, entree, auditorium en commerciële ruimtes. Afspraken met de organisatie van de jaarlijkse kunstbeurs Tefaf en met de Brightlands Health Campus spelen daarbij een belangrijke rol.

RisicoDe vorige Maastrichtse gemeenteraad stelde voor de vernieuwing van het MECC een bedrag van 15 miljoen euro beschikbaar; het restant van 12,2 miljoen werd onder meer gevonden in een provinciale bijdrage en een verhoging van de huurinkomsten. Wethouder John Aarts (VVD, Financiën) wijst nu op het risico dat de verbouwing mogelijk duurder uitpakt. Maar, zo benadrukt hij, er wordt niet meer geld uitgetrokken. Sommige onderdelen van de verbouwing zullen desnoods moeten worden uitgesteld.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee