Recensie: hitmachine The Script raakt vooral hormonen

© De Limburger/Harry Heuts

© De Limburger/Harry Heuts

© De Limburger/Harry Heuts

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

RECENSIE - Deze tweede Pinkpopdag kabbelt muzikaal al uren voort, veel acts die lekker middle of the road veilig uit de Top 40, zó in de oren glijden. Helaas wil het ook bij de Ierse boys van The Script niet vlammen.

Kim Noach

De hitmachine van frontman Danny O'Donoghue begint braaf met Superheroes en eindigt een uur later makjes met Hall of Fame…en daartussen…tja, daartussen kabbelt de softrock lekker door. Alsof je Q-Music aanzet en een uur later denkt: dit nummer hebben we toch al gehoord?

WildZanger Danny staat niet bekend om zijn ijzersterke live-performances en ook op Pinkpop kan de zanger niet tippen aan de (opgepoetste) studio-opnames. Hij ontwijkt de hoge noten en mist de goede toon soms helemaal. De fans zal het worst wezen, die staan heerlijk tegen de ‘barrier’ aan en zingen elk woord enthousiast mee. Van The Man who can be moved, lekker door naar No man is an island. Hier springt Danny op een groot luchtbed tot grote vreugde van de fans die helemaal wild worden. Hormonen stuiteren over het veld van meiden en jongens die hun idool even kunnen aanraken.

ClichésDe charmante Ieren doen hun best, aan hun energie ligt het niet. Er wordt gesprongen en gedanst en zeker een groot deel van het veld doet enthousiast mee. Clichés als ‘music is the universal language that unites us’ gaan er bij de fans in als zoete koek. Volgend jaar maar weer boeken, beste Mojo? We duwen de muziek wel lekker in een holle kies tussen de bedrijven door.

En nog even, maar hoorden jullie ook de 'Mama Appelsap' in Superheroes? In plaats van: 'Every day, every hour, turn the pain into power', hoorde ik toch echt: 'Every day, every hour: ga je mee hutten bouwen'.

Volg alles over Pinkpop bij De Limburger

Diverse verslaggevers zijn dit weekend op het festivalterrein in Landgraaf om verslag te doen van Pinkpop 2022. Gedurende 3 dagen plaatsen we recensies, reportages, interviews, foto's & video's en vind je alle bijzonderheden terug op de site. Ga naar > delimburger.nl/pinkpop en mis niets!