Maastricht verzamelt enkel nog gegevens over zichzelf

© De Limburger

De gemeente Maastricht stopt met het verzamelen, beheren, digitaliseren en ter beschikking stellen van alle informatie over Limburg.

Ivo Kok

Ze beperkt zich op die gebieden voortaan tot Maastricht, omdat de provincie Limburg niet met een structurele bijdrage over de brug komt. Dat heeft Maastrichts wethouder Bert Jongen (D66, Cultuur) schriftelijk laten weten aan CDA-gedeputeerde Ger Koopmans.

SubsidieDe provinciale opdracht voor het verzamelen van ‘Limburgensia’ lag tot 2016 bij het Centre Céramique, dat eigendom is van de gemeente Maastricht. Hoewel de provincie aan het einde van dat jaar besloot om de jaarlijkse subsidie van 220.000 euro stop te zetten, ging het Centre Céramique door met het verzamelen van provinciebrede gegevens. De totale kosten daarvan bedroegen 330.000 euro, maar Maastricht ging ervan uit dat de provincie uiteindelijk zou instemmen met een plan waarin het Centre Céramique zou gaan samenwerken met diverse partijen, waaronder het Regionaal Historisch Centrum Limburg en het Limburgs Museum. De provincie zou dan jaarlijks 180.000 euro moeten bijdragen, maar gaat daar niet in mee.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee