Noel Gallagher zoekt zijn oude liefdes weer op

© De Limburger/Harry Heuts

© De Limburger/Harry Heuts

© De Limburger/Harry Heuts

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

RECENSIE - Het solo-optreden van die andere Gallagher, Liam, vorig jaar op Pinkpop, was een grote tegenvaller. Het geluid was slecht, hij speelde te kort en had er overduidelijk geen zin in. Nu, een jaar later, mag grote broer Noel het proberen, geruggensteund door zijn High Fying Birds. En ja, dat bevalt een stuk beter.

Marco van Kampen

Toegegeven, een pretletter zal Noel Gallagher nooit worden. Er kan amper een korzelig ‘thank you’ vanaf tijdens zijn (iets te korte) set op de IPA Parkstad Stage.

RetestrakStoïcijns speelt de Brit zijn liedjes, als een norse oom die verveeld op zijn gitaar staat te pielen. Maar die songs zijn door de bank genomen wél van hoge kwaliteit. Stukken beter dan het solo-materiaal van zijn brutale broertje. En, niet onbelangrijk, hij speelt ze ook nog eens retestrak. Noel Gallagher’s High Flying Birds klinken als een klok, de humeurige frontman incluis.

Ze zijn overigens met opvallend veel mensen dit keer. Naast de bekende koppen zien we een blazerssectie, een zangeres met een tamboerijn en een onduidelijk meisje dat voor de microfoon met een schaar knippende bewegingen staat te maken. Waarom? Wie het weet mag door voor de wasmachine.

Oude liefdesEnfin. Wat verder opvalt, is dat Gallagher vanavond maar liefst vijf keer een oude Oasis-liefde bezoekt. ‘Little By Little’, ‘The Importance Of Being Idle’, ‘Half The World Away’, ‘Wonderwall’ en publieksfavoriet ‘Don’t Look Back In Anger’. Als afsluiter grijpt hij zelfs terug naar de band die verantwoordelijk is voor zijn liefde voor muziek: The Beatles. ‘All You Need Is Love’ schalt daardoor zomaar één dag te vroeg over de festivalweide. Da’s best veel nostalgie in krap een uurtje tijd, vooral als je bedenkt dat zijn solowerk van de afgelopen jaren zwaar in orde is.

Zou hij heimwee hebben naar vroegere tijden? Zou hij misschien stiekem weer eens met dat vervelende broertje van hem het podium willen delen? En zou hij weten dat Pinkpop volgend jaar vijftig jaar bestaat en dat Jan Smeets nog een klapper zoekt om dat jubileum extra kracht bij te zetten? Laten we ’t hopen.

Volg alles over Pinkpop bij De Limburger

Diverse verslaggevers zijn dit weekend op het festivalterrein in Landgraaf om verslag te doen van Pinkpop 2022. Gedurende 3 dagen plaatsen we recensies, reportages, interviews, foto's & video's en vind je alle bijzonderheden terug op de site. Ga naar > delimburger.nl/pinkpop en mis niets!