Legowinkel Bricksworld dicht na handgemeen

Print
Legowinkel Bricksworld dicht na handgemeen

Afbeelding: De Limburger

Bricksworld verdwijnt uit het centrum van Heerlen.

De reden van de sluiting van het Lego-verkooppunt is opvallend. Tijdens een zakelijk overleg vrijdag in de winkel aan de Van der Maessenstraat, waarbij de eigenaar van Bricksworld Heerlen, de directeur van Lego Benelux en een Deense zakenpartner van Bricksworld aanwezig waren, ontstond een meningsverschil.

Fysiek geweld
De gemoederen raakten daarbij zo verhit, dat de Lego-directeur op een gegeven moment fysiek geweld pleegde tegen de Deense bezoeker. Dat gebeurde in het bijzijn van klanten en personeel.

Onaanvaardbaar
De eigenaar van Bricksworld Heerlen vindt dit onaanvaardbaar en heeft besloten zo snel mogelijk te stoppen met de verkoop van het Lego-speelgoed, die plaatsvindt op de begane grond. De bestaande voorraad wordt de komende dagen tegen een korting tot dertig procent verkocht.

Doorstart
In Bricksworld is op de eerste en tweede etage een ‘Lego-belevingswereld’ van 1000 vierkante meter ingericht. Het is niet duidelijk wat de gevolgen van het incident van afgelopen vrijdag voor dit onderdeel van de winkel zijn.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →