Tien jaar Fashionclash: Fashion my religion!

Print
Tien jaar Fashionclash: Fashion my religion!

Afbeelding: Loraine Bodewes

Mode en religie? Een prima combinatie. Op de catwalk van Fashionclash in Maastricht zaterdagavond passeerden tal van creaties met een link naar het geloof.

Van uitgesproken aureolen en nonnenkappen tot meer subtiele uitingen in processie over de catwalk.

Religieuze ondertoon
Een bontjas als relikwie, onmogelijke hakken als boetedoening, bruidjes op weg naar het altaar. Het thema dit jaar sluit namelijk aan bij de heiligdomsvaart: Fashion my religion! Al waren er ook tal van creaties waarbij de religieuze ondertoon niet duidelijk zichtbaar was, maar die desalniettemin voor een sacrale sfeer zorgden.      

Veel meer foto's van de Fashionclash vind je op onze Facebookpagina

De modeshow zaterdagavond was het hoogtepunt van de tiende editie van Fashionclash. 150 ontwerpers en kunstenaars tonen hun werk tijdens modeshows, exposities en manifestaties op 26 plekken in de stad. Het driedaagse evenement Fashionclash richt zich op crossovers tussen mode en kunstvormen als dans, theater, film en design.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen