Lia Roefs keert terug als wethouder in Bergen

Print
Lia Roefs keert terug als wethouder in Bergen

Afbeelding: Laurens Eggen

Aijen / Nieuw-Bergen - De eind vorig jaar als wethouder van Bergen opgestapte Lia Roefs keert terug in het nieuwe college.

Dat melden de nieuwe coalitiepartijen CDA, PK en VVD. Roefs wordt wethouder namens PK. Antoon Splinter (CDA) en Frans Pekema (VVD) completeren het nieuwe college van B & W.

Motie
Roefs stapte half december op nadat de gemeenteraad een motie van wantrouwen tegen haar had aangenomen. De raad, uitgezonderd PK, vond destijds dat Roefs als wethouder niet in staat was de grote problemen met de jeugdhulp en wmo/huishoudelijke hulp  op te lossen. Roefs zei daarna dat ze ondanks haar opstappen lijsttrekker en kandidaat-wethouder voor PK zou blijven. CDA-fractieleider Jacob Knoops zei na de crisis dat hij na de verkiezingen wel weer met PK wilde samenwerken, maar dan wel zónder Roefs als wethouder.

Constructief
Knoops zegt zondag dat hij na half december diverse keren heeft herhaald dat het CDA openstaat voor samenwerking met iedereen. “Het was ook duidelijk wie de wethouderskandidaten waren. Dan moet je daarna kijken of je een team kunt samenstellen dat constructief met elkaar kan samenwerken. Ik ben van mening dat dit gaat lukken.”

Verdeling
Knoops wil niet zeggen of Roefs opnieuw zorg onder haar hoede krijgt. De coalitie wil de portefeuilleverdeling pas maandagavond bekendmaken tijdens de presentatie van het coalitieakkoord ‘Energiek aan de slag voor een mooie toekomst’.

Roefs was zondagmiddag niet bereikbaar voor een reactie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →