Aardige beurt voor weinig spontane Maan

© harry heuts

Als dat maar goed gaat, denk je van tevoren. Maan, de frivole winnares van The Voice of Holland, op Pinkpop.

Ruud Maas

Blijft ze overeind? Kan ze meer dan wat Beyoncé-liedjes zingen? Krijgt ze geen beker bier tegen haar mik? Is ze niet te gemaakt voor het hier soms snoeiharde publiek?

Al na een paar minuten blijkt dat de 21-jarige het allesbehalve slecht doet. Maan weet haar publiek te bespelen, al is het maar met zwoele blikken, verleidelijke dansjes, het blootleggen van de schouders of het tonen van een stoeipoezerig zwart niemendalletje, onder haar zachtroze sportoutfitje. Ze weet best hoe je optreedt. Maar da’s wel een dingetje: misschien weet ze het té goed.

ManiertjesDaarmee verliest ze spontaniteit. Het is niet lief om te zeggen maar het lijkt alsof mevrouw De Steenwinkel wat uurtjes naar andere artiesten heeft gekeken om hun maniertjes aan te leren. Hoe ze speelt met haar reusachtige zonnebril, hoe ze haar handen beweegt, hoe ze wulps lacht, hoe ze over het podium danst: we zagen het Dua Lipa en andere zangeressen al doen.Zo klinken haar liedjes eveneens: ze heeft hippe klanken verzameld – waar je overigens prima op kunt dansen - en er van dik hout zaagt men planken-teksten overheen gesmeerd. Dat haar liefde geen pingpongbal is bijvoorbeeld en dat je niet moet vergeten om van haar te houden. Ze verwoordt het zelf treffend in een liedje. “And the beat goes on and on.”

SpontaansMaar als Maan drie kindjes het podium ophelpt, zien we eindelijk iets spontaans. Begint ze ten langen leste te leven. Het verhoogt de pret direct en de zangeres solliciteert ermee trouwens gelijk naar de presentatie van Telekids. Als ze vervolgens een liedje van Natasha Bedingfield doet, gaat het publiek meer los.En dan moeten rappers Jonna Fraser (Spijt) en Ronnie Flex (Blijf bij Mij) nog komen. Maan heeft haar zaken kortom op orde. Nu nog een scheut spontaniteit erbij. Of wodka.

Volg alles over Pinkpop bij De Limburger

Diverse verslaggevers zijn dit weekend op het festivalterrein in Landgraaf om verslag te doen van Pinkpop 2022. Gedurende 3 dagen plaatsen we recensies, reportages, interviews, foto's & video's en vind je alle bijzonderheden terug op de site. Ga naar > delimburger.nl/pinkpop en mis niets!