Het is kantje boord voor Jessie J

Print
Het is kantje boord voor Jessie J

Afbeelding: Harry Heuts

Op Pinkpop is het pompen of verzuipen voor de 30-jarige Jessie J.

Het is geen slimme zet van de Britse zangeres om – zeker bij een show op het hoofdpodium met loeiveel mensen voor je – vooral rustig materiaal te spelen, in sommige gevallen ook nog nieuw, onbekend werk van haar recentste album dat R.O.S.E. heet.

Terwijl haar totale oeuvre een berg vol dansbare platen herbergt, maar daar horen we pas tegen het eind een glimpje van. Ze had ermee met gemak kunnen knallen en langer dan een uurtje ook. Het getuigt anderzijds van lef om geen voorspelbare lijst liedjes te presenteren.

Geluk
Haar geluk is dat het publiek Jessie J, blijkbaar, veel gunt en blijft staan. Ook als ze als gebruikelijk weer met levenswijsheden strooit, over je het omarmen van imperfecties, van jezelf houden en als vrouw de mannen de baas blijven. Nogal eens verzandt dat bij Jessie J in theekransjes tijdens concerten, of het uitpakken van cadeautjes van fans, maar zo’n vaart loopt het hier gelukkig niet.

Geen klef gedoe met haar bewonderaars. Ik zou je wel willen knuffelen, roept ze tegen iemand, maar ja ze kan nou eenmaal niet vliegen. Dan maar doorgaan met zingen…

Muisstil
Mooi moment: wanneer ze enkele van haar nummers in het rustigst denkbare arrangement speelt, met alleen piano of gitaar, zijn de mensen voor haar muisstil. Jessie J heeft dan ook een strot om u tegen te zeggen. Geen noot vals, bewonderenswaardig. En er is dat natuurlijk overwicht. Hier staat een artiest, dat voel je. Ze heeft de touwtjes in handen, is zelfverzekerd en bepaalt lekker zelf wanneer een lied is afgelopen, wanneer ze haar been hoog in de lucht gooit of zich op de grond smijt voor een gitarist.

Power
Als ze dan na 45 minuten eindelijk de gewenste power erin brengt moet je constateren dat het deze zondagmiddag weliswaar kantje boord was voor de zangeres, maar dat ze veel te talentvol is om dit optreden als middelmatig weg te zetten.