Zeperd voor wereldkampioen Duitsland tegen Mexico

Print
Zeperd voor wereldkampioen Duitsland tegen Mexico

Afbeelding: AD

Duitsland is het WK heel slecht begonnen. De wereldkampioen verloor zijn openingsduel met 1-0 van Mexico.

PSV-aanvaller Hirving Lozano werd de matchwinner met zijn rake poging na 35 minuten.

Een werkelijk heerlijk duel ontspon zich in het kolkende Luzhniki-stadion in Moskou, met na bijna twee uur spanning en sensatie een verdiende winnaar: Mexico. In klassieke WK-traditie verloor de wereldkampioen zijn openingswedstrijd van het toernooi, net zoals eerder Argentinië (1982 en 1990), Frankrijk (2002) en Spanje (2014).

Feilloos
Schitterend was de beslissende goal van Lozano na 35 minuten, een doelpunt dat bovendien feilloos paste in het spelbeeld voor rust. Wéér flitste Mexico als een vuurpijl van verdediging naar aanval, deze keer via Andrès Guardado en Javier 'Chicarito' Hernandez.

De laatste bereikte de sprintende Lozano, die op karakteristieke wijze naar binnen kapte en raak schoot: 1-0.

Na rust was het vooral de vraag of Mexico het moordende tempo kon volhouden. Dat lukte slechts ten dele, omdat het zelf wat nadrukkelijker temporiseerde, maar vooral omdat Duitsland steeds heviger aandrong. 

Slordig
Toch was de eerste grote kans ook na rust voor Mexico, toen Hernandez en Carlos Vela samen op keeper Manuel Neuer af gingen. De counter strandde in slordigheid. Kimmich was nog dichtbij met een omhaal, maar Duitse kansen bleven betrekkelijk zeldzaam.

Namens Mexico kreeg Lajún nog twee goede kansen na een snelle counter, de slotfase was zenuwslopend in alle opzichten, maar de goal van Lozano bleef van historische waarde.