Kolarov schiet Servië na rust langs Costa Rica

Print
Kolarov schiet Servië na rust langs Costa Rica

Matchwinner Aleksandr Kolarov viert feest. Afbeelding: AFP

Servië is het wereldkampioenschap voetbal in Rusland gestart met een belangrijke overwinning.

Het elftal van bondscoach Mladen Krstajic zette Costa Rica in Samara met 1-0 aan de kant in de groep waar verder ook vijfvoudig wereldkampioen Brazilië en Zwitserland deel van uitmaken. Die twee landen treffen elkaar later op zondag in Rostov.

Vrije trap
Het enige doelpunt kwam in de 56e minuut op naam van Aleksandar Kolarov. De linksback van AS Roma schoot een vrije trap van ver buiten het zestienmetergebied knap achter doelman Keylor Navas van Real Madrid. Naast Navas begon Costa Rica met nog zeven andere spelers die vier jaar geleden tijdens de kwartfinale van het WK in Brazilië tegen Nederland ook meededen. Onder hen ook Bryan Ruiz, voormalig speler van FC Twente en PSV. Costa Rica heeft van alle deelnemende landen aan het WK de oudste ploeg.

Eredivisie
Bij Servië verschenen met Dusan Tadic (ex-FC Groningen en ex-FC Twente), doelman Vladimir Stojkovic en Nemanja Matic (allebei ex-Vitesse) drie spelers met een verleden in de eredivisie aan de aftrap. Filip Kostic (ex-FC Groningen) viel in de 70e minuut in.
De zege van Servië was verdiend. Costa Rica kreeg via Giancarlo González wel de eerste goede kans, maar de verdediger kopte in de 12e minuut over.

Uitzicht
Aleksandar Mitrovic verscheen kort na rust ook in oog met Navas. Ook hij wist niet te scoren. Kolarov deed dat even later wel en geeft Servië daarmee uitzicht op de tweede ronde. In 2010 strandde Servië in de eerste ronde en vier jaar terug ontbrak het land op de mondiale eindronde