Les in reanimatie bij hartstilstand is dit jaar hoofddoel van het Preuvenemint

Print
Les in reanimatie bij hartstilstand is dit jaar hoofddoel van het Preuvenemint

Sfeerbeeld van het Preuvenemint op het Vrijthof in Maastricht. Afbeelding: De Limburger/Loraine Bodewes

Het hoofdbestanddeel van de opbrengst van het Preuvenemint gaat dit jaar naar lessen in reanimatie voor middelbare scholieren, zodat zij weten hoe te handelen bij een hartstilstand.

Het hoofddoel van het grootste culinaire openlucht evenement in de Benelux is in augustus de financiële ondersteuning van Stichting Keep the Heartbeat Going. De stichting stelt zich ten doel reanimatieonderwijs een impuls te geven. Dit willen zij onder andere bereiken door reanimatieonderwijs vast onderdeel te laten uitmaken van het lespakket in het middelbaar onderwijs.

Naast de stichting Keep the Heartbeat Going ontvangen ook dit jaar meerdere kleine goede doelen een donatie uit de opbrengst van ‘t Preuvenemint.

Al 4,5 miljoen euro gedoneerd
In de afgelopen 36 jaar werd via de opbrengst van het Preuvenemint in totaal ruim 4,5 miljoen euro gedoneerd aan het goede doel. In 2017 werd 152.024 euro aan goede doelen uitgereikt. Hiervan ging 100.000 euro naar de Droom van Daniëlle voor de realisatie van het zwembad voor de bewoners van Maasveld.
In 2016 werd 113.845 euro gedoneerd aan goede doelen waarvan 40.000 euro aan Training Maastricht voor de realisatie van sportparkjes in de verschillende wijken van Maastricht.

De 37ste editie van ’t Preuvenemint vindt plaats van donderdag 23 tot en met zondag 26 augustus

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →