Citaverde en Helicon zien af van fusie

Leerlingen van het Citaverde College doen een test bij een maisopslag in Sevenum.

Leerlingen van het Citaverde College doen een test bij een maisopslag in Sevenum.© Stefan Koopmans

Er komt geen fusie tussen mbo-scholen in de agrarische sector Citaverde en Helicon. Citaverde heeft vijf vestigingen in Limburg; Helicon zit in Brabant.

Redactie

Beide partijen stellen in een persbericht dat ‘samenwerken in afzonderlijke projecten meer voordelen biedt’. Ander voordeel is volgens de scholenkoepels dat zonder fusie de kleinschaligheid van de twee organisaties, de eigen cultuur en identiteit behouden blijven.

In standEind vorig jaar maakten Citaverde en Helicon, met hoofdzetels in respectievelijk Roermond en Den Bosch, bekend dat er zo snel mogelijk duidelijkheid moest komen over een volledige fusie. Vooral de raden van toezicht en de ondernemingsraden van beide organisaties waren destijds voorstander van een snel samengaan. Die zou nodig zijn om ondanks een teruglopend leerlingaantal in zo veel mogelijk gebieden de opleidingen in stand te kunnen houden.

ToegankelijkCitaverde en Helicon laten nu weten dat ze het onderwijs in hun eigen regio zo toegankelijk en zo dicht mogelijk in de buurt willen blijven aanbieden.

Citaverde heeft ruim 3000 vmbo- en mbo-leerlingen in de plaatsen Hegelsom, Nederweert, Roermond, Heerlen en Maastricht.

Helicon heeft ruim 7000 leerlingen op diverse locaties in Noord-Brabant en Gelderland. Beide zijn agrarische opleidingscentra (aoc) en hebben opleidingen in de sector voeding, natuur (dier en plant) en milieu.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee