Bruno Mars: piekfijne zwoele, coole casanova

© ANP

Geachte Justin Bieber, aan het slot van Pinkpop 2018 had je nou eens kunnen zien hoe je als een ware popsensatie een showtje weggeeft.

Ruud Maas

En als je dan zoals Bruno Mars een topprestatie levert, mag je ook best je joggingbroek aanhouden.Zonder moeite heeft de artiest uit Honolulu zich ontpopt als waardige afsluiter van de 49ste editie van het festival. Niet alleen heeft hij bewezen een muzikant in hart en nieren te zijn, maar ook een showmannetje met dansmoves in de traditie van Michael Jackson. Een Foxie Foxtrot met elastieken benen, met bandleden die over eenzelfde elasticiteit beschikken.

Alles in de strijdPiekfijn, zwoel en cool, zo mag je de negentig minuten aan Bruno Mars op Pinkpop samenvatten. Al direct vanaf het begin gooit hij alles in de strijd, zo te horen tot plezier van het volle veld. Opener Finesse en ook vele daaropvolgende liedjes gaan gepaard met een karrenvracht vuurwerk.InkakkenWie even dacht in te kakken zo aan het eind van deze drie dagen, ontwaakt gelijk. De casanova presenteert een gelikte show waaraan nauwelijks een mankement te bespeuren valt, of het moet het net iets te lange sensuele slaapkamerrepertoire zijn of de pianosolo vlak voor afsluitende hits Locked Out of Heaven, Just the Way You Are en Uptown Funk.

RegeltjesPrecies volgens de regeltjes, dat is dit optreden dan wel. Alle veertien nummers plus solo’s stonden in de boeken zoals vanavond gespeeld.Erg is dat niet, zeker niet als hij in een van de liedjes een zinnetje Nederlands uitspreekt. "Ik wil je zien, want ik mis je”, zingt hij bijna accentloos in een telefoonhoorn die een verbinding met zijn lief moet voorstellen. Goh zeg, die man kan ook alles.

Volg alles over Pinkpop bij De Limburger

Diverse verslaggevers zijn dit weekend op het festivalterrein in Landgraaf om verslag te doen van Pinkpop 2022. Gedurende 3 dagen plaatsen we recensies, reportages, interviews, foto's & video's en vind je alle bijzonderheden terug op de site. Ga naar > delimburger.nl/pinkpop en mis niets!