'Afterparty abrupt beëindigd na incident'

© Twitter/Karlijn Houterman

Bij sommige festivalgangers op camping B van Pinkpop brak rond de klok van vier uur maandagochtend grote paniek uit. Twee traumahelikopters vlogen boven het terrein en sirenes loeiden net buiten de poort.

Redactie

Dat vertelt Karlijn Houterman, die op de camping overnachtte. De Brabantse journaliste ging kijken wat er aan de hand was. Ze zag een wit laken dat een slachtoffer bedekte. Drie gewonden werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De getuigen van het drama - waarbij een wit bestelbusje inreed op feestvierders - waren hevig geëmotioneerd. Aanwezige politieagenten probeerden hen te kalmeren.

AfterpartyHet festival eindigde zondagavond met een optreden van Bruno Mars. De afterparty op de camping was rond twee uur in de nacht afgelopen, maar de echte die-hards gingen nog even door. Het feestje werd abrupt beëindigd na het incident, dat gebeurde vlakbij de ingang van Mondo Verde.

SchrikkenTwee jongens uit Twente zagen het van een afstandje gebeuren. Ze vertellen tegen RTV Oost: "We wilden naar onze fiets lopen en toen zagen we allemaal brandweermensen, politieagenten en ambulances. Nu hebben we de hele nacht doorgehaald en kunnen we niet weg", vertellen ze. "Dat was wel schrikken ja. Je denkt dat er niet veel aan de hand is, maar ondertussen is er veel meer aan de hand dan je denkt."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee