'Afterparty abrupt beëindigd na incident'

Print
'Afterparty abrupt beëindigd na incident'

Afbeelding: Twitter/Karlijn Houterman

Landgraaf - Bij sommige festivalgangers op camping B van Pinkpop brak rond de klok van vier uur maandagochtend grote paniek uit. Twee traumahelikopters vlogen boven het terrein en sirenes loeiden net buiten de poort.

Dat vertelt Karlijn Houterman, die op de camping overnachtte. De Brabantse journaliste ging kijken wat er aan de hand was. Ze zag een wit laken dat een slachtoffer bedekte. Drie gewonden werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De getuigen van het drama - waarbij een wit bestelbusje inreed op feestvierders - waren hevig geëmotioneerd. Aanwezige politieagenten probeerden hen te kalmeren.

Afterparty
Het festival eindigde zondagavond met een optreden van Bruno Mars. De afterparty op de camping was rond twee uur in de nacht afgelopen, maar de echte die-hards gingen nog even door. Het feestje werd abrupt beëindigd na het incident, dat gebeurde vlakbij de ingang van Mondo Verde. 

Schrikken
Twee jongens uit Twente zagen het van een afstandje gebeuren. Ze vertellen tegen RTV Oost: "We wilden naar onze fiets lopen en toen zagen we allemaal brandweermensen, politieagenten en ambulances. Nu hebben we de hele nacht doorgehaald en kunnen we niet weg", vertellen ze. "Dat was wel schrikken ja. Je denkt dat er niet veel aan de hand is, maar ondertussen is er veel meer aan de hand dan je denkt."

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen