Pinkpop-gangers geschokt door tragedie: ‘Echt afschuwelijk’

De plek van de aanrijding.© De Limburger/Marcel de Veen

Festivalgangers reageren geschokt op de dodelijk aanrijding bij het Pinkpop-terrein die maandagmorgen aan één slachtoffer het leven kostte.

Redactie/Merel Visscher

Een bestelbusje reed rond vier uur in op een groepje voetgangers. Eén van hen overleefde dat niet, drie anderen raakten zwaargewond. De bestuurder van de auto ging er na de aanrijding vandoor en meldde zich pas uren later bij de politie.

Appjes van familieDe aanrijding vond plaats op de Mensheggerweg, vlakbij de ingang van camping B. Veel bezoekers van het festival in Landgraaf ontdekten pas vanochtend welk drama zich in het holst van de nacht had afgespeeld. “Wij dachten dat er ergens brand was”, zeggen vriendinnen Wieke (29) en Maaike (28) uit Twente. “Om zeven uur kwamen de appjes van familie: is alles ok? Toen pas hoorden we wat er was gebeurd. Bizar, heftig.”

WekserviceVan grote paniek was geen sprake op de camping. “Ik dacht dat het een grap was”, vertelt Marloes (23) uit Delft, die op een berg bagage op haar vriend wacht. “Normaal gesproken word je namelijk heel vroeg gewekt op de maandagochtend. Later kwamen ze ons echter vertellen dat de wekservice niet kwam, uit respect voor de slachtoffers. En toen zag ik het op het nieuws. Iedereen had het erover, maar paniek: nee.”

Foto: Bas Quaedvlieg

AfschuwelijkOok Eloy (24) uit Weert, die met een vriendengroep van de camping komt, dacht niet meteen het ergste toen hij al de sirenes hoorde. Enkelen van zijn vrienden sliepen er zelfs doorheen. “Mijn eerste reactie was: er is misschien iemand niet goed geworden. Maar nieuws verspreidt zich snel. Een kennis van mij had het gezien, net nadat het was gebeurd. Echt afschuwelijk.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal