Pinkpop-gangers geschokt door tragedie: ‘Echt afschuwelijk’

Print
Pinkpop-gangers geschokt door tragedie: ‘Echt afschuwelijk’

De plek van de aanrijding. Afbeelding: De Limburger/Marcel de Veen

Landgraaf - Festivalgangers reageren geschokt op de dodelijk aanrijding bij het Pinkpop-terrein die maandagmorgen aan één slachtoffer het leven kostte.

Een bestelbusje reed rond vier uur in op een groepje voetgangers. Eén van hen overleefde dat niet, drie anderen raakten zwaargewond. De bestuurder van de auto ging er na de aanrijding vandoor en meldde zich pas uren later bij de politie.

Appjes van familie
De aanrijding vond plaats op de Mensheggerweg, vlakbij de ingang van camping B. Veel bezoekers van het festival in Landgraaf ontdekten pas vanochtend welk drama zich in het holst van de nacht had afgespeeld. “Wij dachten dat er ergens brand was”, zeggen vriendinnen Wieke (29) en Maaike (28) uit Twente. “Om zeven uur kwamen de appjes van familie: is alles ok? Toen pas hoorden we wat er was gebeurd. Bizar, heftig.”

Wekservice
Van grote paniek was geen sprake op de camping. “Ik dacht dat het een grap was”, vertelt Marloes (23) uit Delft, die op een berg bagage op haar vriend wacht. “Normaal gesproken word je namelijk heel vroeg gewekt op de maandagochtend. Later kwamen ze ons echter vertellen dat de wekservice niet kwam, uit respect voor de slachtoffers. En toen zag ik het op het nieuws. Iedereen had het erover, maar paniek: nee.”

Foto: Bas Quaedvlieg

Afschuwelijk
Ook Eloy (24) uit Weert, die met een vriendengroep van de camping komt, dacht niet meteen het ergste toen hij al de sirenes hoorde. Enkelen van zijn vrienden sliepen er zelfs doorheen. “Mijn eerste reactie was: er is misschien iemand niet goed geworden. Maar nieuws verspreidt zich snel. Een kennis van mij had het gezien, net nadat het was gebeurd. Echt afschuwelijk.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen