Ook motorclub Satudarah door de rechter verboden

Satudarah-leden bij de rechtbank, maandagmorgen.

Satudarah-leden bij de rechtbank, maandagmorgen.© ANP

Motorclub Satudarah wordt verboden en ontbonden, zo heeft de rechtbank in Den Haag bepaald. Het verbod gaat per direct in.

Redactie/ANP

Het Openbaar Ministerie (OM) had in een civiele procedure gevraagd de club te verbieden en ontbinden, omdat het volgens justitie om een criminele organisatie gaat.

ChaptersDe club handelt in strijd met de openbare orde en is ontwrichtend voor de samenleving. Ook zou er een subcultuur zijn ontwikkeld waarin geweld wordt verheerlijkt. De rechter is het daar mee eens. Ook de chapters, waaronder meerdere in Limburg, en supportclubs vallen onder het verbod.

Zo'n honderd Satudarah-leden zijn maandag naar de extra beveiligde rechtbank op Schiphol gekomen, waar de rechtbank de zaak behandelde.

BandidosEind vorig jaar verbood de rechter ook motorclub Bandidos. Maar dit verbod is nog niet van kracht, omdat de club in hoger beroep is gegaan. Het OM is ook een civiele procedure begonnen om de Hells Angels te verbieden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee