Bestuurder busje dodelijke aanrijding bij Pinkpop opgepakt

© ANP/Piroschka van de Wouw

De politie heeft een verdachte aangehouden in verband met de dodelijke aanrijding bij het Pinkpop-terrein in Landgraaf, maandagmorgen.

Redactie

Het witte busje dat betrokken was bij de aanrijding is ook gevonden. Politie uit Nederland, Duitsland en België was daar naar op zoek.

Kritieke toestandBij het incident overleed één persoon. Drie anderen raakten ernstig gewond en verkeren nog altijd in kritieke toestand. De families van de slachtoffers zijn in kennis gesteld. Het onderzoek op de Mensheggerweg, waar het drama zich voltrok, is afgerond. De weg is weer vrijgegeven.

GeschoktBezoekers van het festival reageren geschokt op het drama. Veel van hen ontdekten pas maandagmorgen wat zich in het holst van de nacht had afgespeeld. "Om zeven uur kwamen de appjes van familie: is alles ok? Toen pas hoorden we wat er was gebeurd", vertelde één van hen.

Om twaalf uur houdt de gemeente Landgraaf samen met de politie en het Openbaar Ministerie een persconferentie.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee