Zelf ijs maken. Doei E-nummers en suiker!

Lekker genieten van zelfgemaakt ijs.

Lekker genieten van zelfgemaakt ijs. © iStock

Zelf ijsjes maken kan zo ontzettend makkelijk zijn. Voor dit yoghurtijs-recept heb je geen ijsmachine nodig en ook niet veel tijd: binnen vijf minuten staan de ijsjes in de vriezer. Ook fijn: honderd procent puur natuur.

L-Magazine

Nodig:- zomerfruit (bijvoorbeeld twee perziken en een nectarine)- zes eetlepels zachte (volle) yoghurt- eventueel een eetlepel honing- ijsvormpjes- keukenmachine (is handig)

Schil het fruit en ontdoe het van de pit. Pureer het vervolgens met een keukenmachine. Heb je geen keukenmachine? Dan wordt het handmatig prakken. Voeg de yoghurt toe en mix dit met het fruit. Schep het yoghurtmengsel in de ijsvormpjes.Zet de ijsjes voor ongeveer twee uur in de vriezer. Als ze bevroren zijn, haal je ze eruit. Houd de vormpjes heel even onder de warme kraan of wacht totdat je de ijsjes makkelijk kunt los krijgen. Serveer de ijsjes meteen. Is het ijs niet zoet genoeg, voeg dan wat honing toe. De ervaring leert dat dit vaak niet eens hoeft. De yoghurtijsjes vallen niet alleen bij kinderen maar ook bij volwassenen in de smaak.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee