Slachtoffer Pinkpop-drama is 35-jarige man uit Heerlen

© Arnaud Nilwik

Het slachtoffer van de dodelijke aanrijding bij het Pinkpop-terrein in Landgraaf is een 35-jarige man uit Heerlen.

Redactie

Dat is maandagmiddag bekendgemaakt op een speciaal ingelaste persconferentie. Gilles Boux de Casson werkte als vrijwilliger bij diverse poppodia, vertelt de directeur van Poppodium Nieuwe Nor in Heerlen.

Ernstig gewondEen wit bestelbusje reed maandagochtend om vier uur in op een groep voetgangers op de Mensheggerweg, vlakbij de ingang van camping B. Drie mensen raakten ernstig gewond, het gaat om een 30-jarige man uit Landgraaf, een 26-jarige Heerlenaar en een 23-jarige vrouw uit Heerlen.

KlopjachtDe bestuurder van het busje ging er na het ongeluk vandoor. Na een urenlange klopjacht door de Nederlandse, Belgische en Duitse politie werd de verdachte gearresteerd. De 34-jarige man uit Heerlen werd op weg naar Amsterdam aangehouden nadat hij zelf de politie had gebeld. Of de voetgangers met opzet of per ongeluk werden aangereden, is nog altijd onduidelijk. De man moet nog naar Limburg worden gebracht voor verhoor. Hij mag alleen contact hebben met zijn advocaat en wordt verdacht van doodslag en poging daartoe.

Het witte bestelbusje, dat werd aangetroffen in Heerlen, wordt onderworpen aan technisch onderzoek. De verdachte was niet in de buurt van zijn auto toen hij werd gearresteerd.

EmotiesOp de persconferentie in gemeentehuis van Landgraaf liepen de emoties bij vlagen hoog op. Festivalbaas Jan Smeets hield het amper droog en zei 'onvoorstelbaar geschrokken' te zijn. "We benoemden deze editie tot een van de beste ooit in Landgraaf. We hadden er totaal niet op gerekend dat die in een drama zou eindigen", sprak Smeets. "We hebben enorm te doen met de familie die dit moet meemaken."

DramaOok burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf toonde zich aangeslagen. "Wat begon als een mooi feest eindigde in een drama." Zijn ambtgenoot uit Heerlen, waarnemend burgemeester Emile Roemer, wenst de nabestaanden en slachtoffers veel sterkte.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal