Moord Geleen: verdachte doet zelf aangifte van moordpoging

Hulpdiensten op de plek van de schietpartij.

Hulpdiensten op de plek van de schietpartij. © Etienne Zegers

Doy S. (35) uit Geleen heeft maandag in het huis van bewaring in Roermond aangifte gedaan tegen een vrouw uit die plaats van onder andere poging tot moord of doodslag.

Jos Emonts

Zij was op zondag 22 april betrokken bij een schietpartij in Geleen. Volgens Doy S. heeft de vrouw met messen richting zijn hoofd en hals gestoken en heeft ze hem met de dood had bedreigd. Advocaat Patrick Tay van Doy S. heeft de aangifte bevestigd.

SchietpartijS. wordt zelf verdacht van moord of doodslag en een poging daartoe. Bij een schietpartij werd de 34-jarige Radjan Kalicharan doodgeschoten voor zijn appartement aan de Rijksweg-Zuid in Geleen. Diens partner raakte gewond. De verklaringen over wat er zich die vroege zondagmorgen heeft afgespeeld, lopen sterk uiteen.

GeëscaleerdDoy S. heeft verklaard dat hij ’s nachts thuis was gekomen van een verjaardag en hinder had van de muziek en luide stemmen op een feestje bij de onderburen. Zijn telefoontje met de vraag om wat minder lawaai te maken, zou brutaal zijn afgekapt. Het verhaal dat de ruzie zou zijn begonnen omdat S. niet welkom was op het feestje klopt volgens hem niet. De kwestie zou verder zijn geëscaleerd nadat Doy S. een vuurwerkbommetje bij het raam van de buren had laten ontploffen.

NoodweerRadjan Kalicharan en zijn partner zouden vernielingen hebben aan gebracht in het trappenhuis en aan de voordeur van de woning van S. De vrouw zou met messen op hem hebben ingestoken toen hij de voordeur opendeed. S. zou de fatale schoten niet veel later op straat hebben gelost, toen hij - zo beweert hij - aan de dreigende situatie probeerde te ontkomen. Advocaat Tay heeft eerder al gezegd dat zijn cliënt zich beroept op noodweer.

De rechtbank Limburg heeft onlangs bepaald dat Doy S. in de cel blijft tot de eerste rechtszitting. Die zal waarschijnlijk eind juli zijn. S. is de enige verdachte in deze zaak die nog in de cel zit. Vier medeverdachten, bekenden van hem die na de schietpartij werden opgepakt, kwamen snel weer vrij.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee