Giel Beelen door het stof voor dubieuze Pinkpop-tweet

© ANP Kippa

Dj Giel Beelen is maandagochtend op Twitter door het stof gegaan voor een bericht dat hij eerder op de ochtend plaatste over het incident op Pinkpop.

AD

Giel Beelen noemt het 'superheftig' dat het voor mensen niet duidelijk is dat hij de aanrijding maandagochtend vroeg bij Pinkpop verschrikkelijk vindt. De 41-jarige Veronica-dj geeft wel toe dat de tweet die hij daarover de wereld instuurde 'natuurlijk heel onhandig' was.

Lees ook: Slachtoffer Pinkpop-drama is 35-jarige man uit Heerlen

Niet duidelijkGiel stuurde in alle vroegte 'met een dubbel gevoel' de tweet: "Treurig nieuws uit Landgraaf, succes aan alle betrokkenen. Ondanks dit einde heb ik wel een topweekend gehad.'' Beelen: "Het was toen nog niet duidelijk dat er een dode was gevallen. Met die wetenschap hebben we de tweet de wereld ingestuurd. We zaten ermee, maar we gingen het wel gewoon over Pinkpop hebben."

Excuus-tweetAl snel kreeg Giel veel kritiek over zich heen waardoor hij een excuus-tweet stuurde. "Ik snap niet dat er mensen zijn die eraan twijfelen of ik zoiets heftig vind", aldus de verbijsterde dj. Wel geeft hij toe dat de eerste tweet ook 'niet ideaal' was als het alleen bij gewonden was gebleven. "Maar dan zou het niet zo pijnlijk zijn als het nu is."

In de vroege ochtend reed een wit busje bij het campingterrein van Pinkpop in op een aantal voetgangers. Een persoon overleed, drie mensen raakten zwaargewond. De politie is op zoek naar het busje en de bestuurder.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee