Vader verdachte Pinkpop-drama: ‘Het is verschrikkelijk’

Print
Vader verdachte Pinkpop-drama: ‘Het is verschrikkelijk’

Het busje werd maandagmorgen naar het politiebureau gebracht. Afbeelding: De Limburger/Arnaud Nilwik

Landgraaf - In de straat waar de verdachte van het Pinkpop-drama woont, wordt met verbijstering gereageerd op de fatale aanrijding.

De vader van de verdachte is in shock: "Dit moet een ongeluk zijn. Hij gebruikt geen alcohol of drugs."

Werk in Amsterdam
Op nog geen tien kilometer van het Pinkpop festival parkeerde de 34-jarige verdachte vanochtend het witte busje naast zijn huis in Heerlen. Om vervolgens zelf naar zijn werk in Amsterdam te gaan. De vader van de verdachte woont ook in de straat en is geschokt: "Het is een hardwerkende man met twee kinderen", zegt hij. "Het is een rustige jongen. Hij werkt in de podiumbouw, in Amsterdam. Het moet gebeurd zijn op weg naar zijn werk, hij moest nog iemand oppikken."

Verschrikkelijk
Een andere buurtgenoot: "Hij is aan het verbouwen, hij woont er net. Ik vroeg een keer of ik in zijn bouwcontainer een oud boompje mocht dumpen. Hij zei: 'tuurlijk, dat mag'. Niks aan de hand." Wat er vannacht is gebeurd in Landgraaf blijft voor de  buren een raadsel, al wordt het scenario van een aanslag hier in Heerlen praktisch als irreëel bestempeld: "Het was een stom ongeluk, denk ik. Het is verschrikkelijk", aldus de vader. 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje