België begint goed aan WK voetbal met overwinning op Panama

© EPA

De openingswedstrijd van België op het WK tegen Panama is niet helemaal uitgedraaid op een doelpuntenfestijn, zoals zo links en rechts een klein beetje was verwacht.

ANP

De slordig spelende Rode Duivels namen pas na rust afstand van de underdog, maar hielden de score toch enigszins beperkt, 3-0.

MertensNa een tegenvallende eerste helft voorkwam Dries Mertens meteen na rust met de 1-0 dat de onzekerheid bij de Belgen al te grote vormen aan zou nemen.

De voormalig aanvaller van PSV scoorde met een fraaie volley, nadat hij de bal per toeval in zijn bezit had gekregen.

LukakuRomelu Lukaku, de net op tijd herstelde spits van Manchester United, nam vervolgens twee treffers voor zijn rekening. Eerst kopte hij raak na een voorzet van Kevin De Bruyne, vervolgens scoorde hij met een 'stiftje' na een pass van Eden Hazard.

Opvallend was dat Panama kort na de 1-0 tegen de zeer offensief ingestelde opponent de beste kans kreeg. Michael Murillo leek vrijstaand te kunnen inschieten, maar doelman Thibaut Courtois voorkwam de gelijkmaker. Pas daarna stelde België met soms mooi en technisch verzorgd voetbal definitief orde op zaken.

De volgende wedstrijd in deze groep is maandagavond Engeland - Tunesië.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee