Scholen Weert opnieuw bekeken

Print
Scholen Weert opnieuw bekeken

VMBO-school Het Kwadrant in Weert. Afbeelding: Archief De Limburger

Volgens de voorspellingen heeft Weert in 2025 zo’n 20 procent minder leerlingen in het voortgezet onderwijs. En wat gebeurt er dan met de te grote gebouwen van de Philips van Horne, het College en het Kwadrant?

 LVO Weert studeert op een plan.

Zonde van het geld
Eén ding is al duidelijk: het grote hoofdgebouw, goed zichtbaar vanaf de Ringbaan-Oost, wordt in 2020 teruggegeven aan de gemeente. Het up-to-date maken van het grote gebouw vindt LVO Weert zonde van het onderwijsgeld. Al helemaal als er steeds minder leerlingen komen en er dus ook minder geld. 

Verdelen
Wat er met de opleiding vmbo-basis, vmbo-kader en het praktijkonderwijs gebeurt, onderzoekt het bestuur van de drie Weerter middelbare scholen. "Het is niet zo dat Het Kwadrant verdwijnt", verduidelijkt John Hausmans, van de centrale directie van Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) Weert. "De laagbouw, onze praktijkvleugel, blijft. We onderzoeken wel hoe we alle Weerter middelbare scholieren het beste over de drie locaties kunnen verdelen."

In 2013 is er een grootschalige herinrichting van het onderwijs in Weert geweest. Het College heeft alleen vwo overgehouden, de Philips alleen havo en mavo en Het Kwadrant de praktijkschool en de basis- en kaderopleidingen.  Het kostte volgens Hausmans twee jaar voordat docenten en leerlingen hun draai weer gevonden hadden. "We gaan nu niet weer alles zó op de kop zetten", zegt hij.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →