Flinke vangst bij invallen Nederweert

Burgemeester Henk Evers maakt het nieuws bekend over de vangst

Burgemeester Henk Evers maakt het nieuws bekend over de vangst© Nederweert24

Bij een grote gezamenlijke controle van onder meer gemeente, politie en douane zijn in het buitengebied van de gemeente Nederweert maandag negen panden onderzocht.

Paul Bots

In zes daarvan werden onder meer illegale bewoners, een niet in gebruik zijnde hennepkwekerij en niet-vergunde dieren aangetroffen.

Dat maakte burgemeester Henk Evers maandag bekend.

Eerdere overtredingenIn totaal werden dertig man ingezet die in drie teams de panden bezochten. Volgens Evers en teamchef Faber ging het om panden waar eerder ook al overtredingen werden geconstateerd. Ze zijn nu door meerdere overheidsorganisaties doorgelicht.

Zo deden ook de Voedsel en Warenautoriteit, kennisinstituut Riec en het openbaar ministerie mee aan de actie.

VrachtwagenladingDe gemeente heeft na afloop van de actie een vrachtwagenlading aan materiaal afgevoerd en vernietigd. Tegelijk met de actie in Nederweert vonden verspreid over Zuid-Nederland meerdere soortgelijke acties plaats. Nederweert was de enige plek in Limburg waar dit maandag gebeurde.

Volgens Evers heeft de gemeente zich heel vroeg aangemeld toen het speciale team tegen ondermijning vroeg om medewerking van gemeenten. Ondermijning houdt in dat de onderwereld zich mengt met de gewone wereld en zo vat krijgt op bijvoorbeeld bedrijven of zelfs politici. Evers zegt dit fel te willen bestrijden. Met name het buitengebied is interessant voor criminelen.

De politie roept bewoners en bezoekers van het buitengebied op om verdachte zaken altijd te melden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee