Flinke vangst bij invallen Nederweert

Print
Flinke vangst bij invallen Nederweert

Burgemeester Henk Evers maakt het nieuws bekend over de vangst Afbeelding: Nederweert24

Nederweert - Bij een grote gezamenlijke controle van onder meer gemeente, politie en douane zijn in het buitengebied van de gemeente Nederweert maandag negen panden onderzocht.

In zes daarvan werden onder meer illegale bewoners, een niet in gebruik zijnde hennepkwekerij en niet-vergunde dieren aangetroffen.

Dat maakte burgemeester Henk Evers maandag bekend.

Eerdere overtredingen
In totaal werden dertig man ingezet die in drie teams de panden bezochten. Volgens Evers en teamchef Faber ging het om panden waar eerder ook al overtredingen werden geconstateerd. Ze zijn nu door meerdere overheidsorganisaties doorgelicht.

Zo deden ook de Voedsel en Warenautoriteit, kennisinstituut Riec en het openbaar ministerie mee aan de actie.

Vrachtwagenlading
De gemeente heeft na afloop van de actie een vrachtwagenlading aan materiaal afgevoerd en vernietigd. Tegelijk met de actie in Nederweert vonden verspreid over Zuid-Nederland meerdere soortgelijke acties plaats. Nederweert was de enige plek in Limburg waar dit maandag gebeurde.

Volgens Evers heeft de gemeente zich heel vroeg aangemeld toen het speciale team tegen ondermijning vroeg om medewerking van gemeenten. Ondermijning houdt in dat de onderwereld zich mengt met de gewone wereld en zo vat krijgt op bijvoorbeeld bedrijven of zelfs politici. Evers zegt dit fel te willen bestrijden. Met name het buitengebied is interessant voor criminelen.

De politie roept bewoners en bezoekers van het buitengebied op om verdachte zaken altijd te melden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen