Kroatië stuurt spits Kalinic naar huis

© EPA

De Kroatische bondscoach Zlatko Dalic heeft Nikola Kalinic naar huis gestuurd. De dertigjarige spits weigerde zaterdag in te vallen tijdens de eerste groepswedstrijd op het WK tegen Nigeria (2-0).

ANP

Kalinic had naar eigen zeggen last van zijn rug, iets wat hij volgens Dalic ook al had opgevoerd als reden om niet te willen invallen in de oefeninterland kort voor de mondiale eindronde tegen Brazilië.

Niet klaar voor"Nikola zei dat hij er niet klaar voor was. Ik heb dat geaccepteerd'', zegt de Kroatische bondscoach in een verklaring op de website van de bond. "Omdat ik fitte spelers nodig die klaar zijn om mee te doen, heb ik hem naar huis gestuurd.''

Verder met 22Kalinic staat onder contract bij Fiorentina, maar speelde afgelopen seizoen bij AC Milan. Hij kwam zes keer tot scoren in de Serie A. De spits heeft Mario Mandzukic voor zich in de nationale ploeg. Kroatië, dat op het WK verdergaat met 22 spelers, speelt donderdag tegen Argentinië.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee