Getuigen ongeval Pinkpop: slachtoffers zaten op de weg

Bloemen en kaarsen bij onheilsplek Pinkpop.

Bloemen en kaarsen bij onheilsplek Pinkpop.© De Limburger

De vier slachtoffers van de aanrijding bij Pinkpop zaten op de weg, vertellen twee getuigen die er zijn langsgereden.

Merel Visscher

DJ Jacky, die zondagnacht draaide op de afterparty in Jan’s Feestcafé op Pinkpop camping B, kon de festivalgangers op de weg na afloop van haar draaisessie maar net ontwijken met haar auto. “Ik reed even na vier uur over de Mensheggerweg terug, toen ik in het donker een groepje van ongeveer tien jongeren zag zitten”, vertelt Jacqueline Schmeitz, alias DJ Jacky.

Net ontwijken“Op dat moment waren er niet veel mensen meer op de weg. De feesten waren om twee uur afgelopen, dus de meesten lagen te slapen of waren al naar huis. Ik reed niet zo hard maar omdat het onverlicht was, vielen ze niet op. Pas veel later hoorde ik het nieuws en toen besefte ik dat het waarschijnlijk om dit groepje ging. Het was precies die plek, en het ongeluk is gebeurd misschien vijf minuten nadat ik er ben langsgekomen.”

Klein kringetjeOok taxichauffeur Haroen Jalili van Taxibedrijf Jeroen uit Sittard heeft de festivalgangers zien zitten en heeft de slachtoffers daarna gezien. “Ze zaten in een kringetje en waren een spelletje aan het spelen, of zoiets. Ik kan het wel begrijpen, want ze dachten dat het Pinkpop was en dat er toch geen auto’s zouden komen. Ze zwaaiden steeds naar mij en riepen: ‘Hallo Taxi Jeroen!’ Ik rijd altijd langzaam, want je weet nooit of er mensen zijn die dronken zijn bij zo’n festival."

Even later zag Jalili ineens een wit busje hard rijden over de rotonde. "Toen ik de weg terugreed, zag ik de vier slachtoffers op de weg. Dus ik spring meteen uit de auto om te helpen. Het was verschrikkelijk, bij een man kwam bloed uit mond en oor. Gelukkig waren hulpdiensten er snel bij. Nu hoop ik dat het goed komt met de drie anderen. Maar het zag er echt slecht uit. Ik ben in shock.”

Reactie OMZowel de politie als OM kon maandagavond niet bevestigen dat de slachtoffers op de weg zaten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee