Getuigen ongeval Pinkpop: slachtoffers zaten op de weg

Print
Getuigen ongeval Pinkpop: slachtoffers zaten op de weg

Bloemen en kaarsen bij onheilsplek Pinkpop. Afbeelding: De Limburger

Landgraaf - De vier slachtoffers van de aanrijding bij Pinkpop zaten op de weg, vertellen twee getuigen die er zijn langsgereden.

 DJ Jacky, die zondagnacht draaide op de afterparty in Jan’s Feestcafé op Pinkpop camping B, kon de festivalgangers op de weg na afloop van haar draaisessie maar net ontwijken met haar auto. “Ik reed even na vier uur over de Mensheggerweg terug, toen ik in het donker een groepje van ongeveer tien jongeren zag zitten”, vertelt Jacqueline Schmeitz, alias DJ Jacky.

Net ontwijken
“Op dat moment waren er niet veel mensen meer op de weg. De feesten waren om twee uur afgelopen, dus de meesten lagen te slapen of waren al naar huis. Ik reed niet zo hard maar omdat het onverlicht was, vielen ze niet op. Pas veel later hoorde ik het nieuws en toen besefte ik dat het waarschijnlijk om dit groepje ging. Het was precies die plek, en het ongeluk is gebeurd misschien vijf minuten nadat ik er ben langsgekomen.”

Klein kringetje
Ook taxichauffeur Haroen Jalili van Taxibedrijf Jeroen uit Sittard heeft de festivalgangers  zien zitten en heeft de slachtoffers daarna gezien. “Ze zaten in een kringetje en waren een spelletje aan het spelen, of zoiets. Ik kan het wel begrijpen, want ze dachten dat het Pinkpop was en dat er toch geen auto’s zouden komen. Ze zwaaiden steeds naar mij en riepen: ‘Hallo Taxi Jeroen!’ Ik rijd altijd langzaam, want je weet nooit of er mensen zijn die dronken zijn bij zo’n festival."

Even later zag Jalili ineens een wit busje hard rijden over de rotonde. "Toen ik de weg terugreed, zag ik de vier slachtoffers op de weg. Dus ik spring meteen uit de auto om te helpen. Het was verschrikkelijk, bij een man kwam bloed uit mond en oor. Gelukkig waren hulpdiensten er snel bij. Nu hoop ik dat het goed komt met de drie anderen. Maar het zag er echt slecht uit. Ik ben in shock.”

Reactie OM
Zowel de politie als OM kon maandagavond niet bevestigen dat de slachtoffers op de weg zaten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen