Komst indoorvoetbal en trampolinehal Roermond nog onzeker

Print
Komst indoorvoetbal en trampolinehal Roermond nog onzeker

Afbeelding: iStock

De vestiging van een indoor- voetbalhal en een trampoline- hal aan de Dr. Philipslaan in Roermond is onzeker. Dat bleek maandag tijdens de rechtszaak waarbij omwonenden bezwaar maakten tegen de vergunning.

Het pand waar de indoorvoetbalhal zou moeten komen is inmiddels door pandeigenaar Sijben verhuurd aan een andere ondernemer voor detailhandel.

Geluidsoverlast
Het pand waar de trampolinehal zou moeten komen, wordt mogelijk verkocht. Toch ging de rechtszaak van omwonenden die ageren tegen de komst van beide hallen gewoon door.

Zij vrezen onder meer geluidsoverlast, parkeerproblemen in de buurt en achteruitgang van het woongenot.

Uitspraak
Initiatiefnemer Ricardo Wassenberg, tevens mede-eigenaar van de in mei geopende trampolinehal in de voormalige kerk van Offenbeek, wil dat er een uitspraak van de rechter komt.

"Als de vergunning overeind blijft dan kan ik daarmee naar Sijben toe om te kijken wat er alsnog mogelijk is. Het duurt nu al tweeënhalf jaar en ik snap dat Sijben op een gegeven moment met een andere huurder in zee is gegaan. Maar met een vergunning in de hand kan ik weer in gesprek."

Extra voorwaardes
De gemeente Roermond verleende een vergunning voor de initiatieven van Wassenberg. In de panden zaten eerst respectievelijk een meubelwinkel en een keukenzaak, maar kwamen daarna lange tijd leeg te staan.

Volgens de gemeente wijzigt weliswaar de functie van detailhandel naar zogeheten leisure, maar betekent dat onder de streep niet dat de nadelige effecten voor de buurt onevenredig toenemen. Daar waar nodig zijn in de vergunning extra voorwaardes opgenomen.

Vraagtekens
Buurtbewoners zetten vraagtekens bij de onderbouwing van de gemeente. Volgens hen valt een meubelzaak qua effecten totaal niet te vergelijken met een trampoline- en een voetbalhal die ook nog eens tot 23.00 uur open zou mogen blijven.

Ook vragen zij zich af of de horeca in de gebouwen wel ondergeschikt gaat zijn aan de activiteiten in de hal of dat die ook afzonderlijk gebruikt zou kunnen worden. Wat parkeren betreft vrezen ze dat er fors te weinig plekken zullen zijn, waardoor auto’s in omliggende straten worden geparkeerd.

De bestuursrechter doet over zes weken uitspraak in de zaak.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →