Alweer kritiek op WK-bal: 'keepers zijn slachtoffers'

© BL

De Egyptische doelman Essam Al-Hadari moet in Rusland niets hebben van de nieuwe WK-bal.

Redactie

"Als keeper zijn wij het slachtoffer van het beleid van de FIFA'', betoogde de 45-jarige veteraan. "Bij elk WK zijn er weer andere ballen. De FIFA wil blijven vernieuwen en ontwikkelen. Dat is misschien leuk voor de spelers, maar niet voor ons.''

Net onder de toplaag van de Adidas Telstar (naam van de bal) zit een Limburgse innovatie, waardoor de bal duurzamer is dan zijn voorgangers.

Alle keepers klagenVolgens Al-Hadari hebben de WK-keepers veel te weinig tijd gekregen om aan het nieuwe speeltuig te wennen. "Daardoor hebben we problemen met deze WK-bal. Alle keepers klagen er hier over.''

Oudste WK-speler ooitAl-Hadari zat in de eerste groepswedstrijd bij het WK tegen Uruguay (0-1) nog op de bank. Hij hoopt sowieso op speeltijd in Rusland. Dan is hij de oudste WK-speler ooit die op het wereldkampioenschap in actie komt. De Colombiaanse keeper Faryd Mondragon was 43 jaar toen hij in 2014 in Brazilië in het veld verscheen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee