Manifestatie tegen uitbreiding vliegveld Beek

Print
Manifestatie tegen uitbreiding vliegveld Beek

Afbeelding: Stefan Koopmans

Maastricht-Airport - Tegenstanders van uitbreiding van Maastricht Aachen Airport (MAA) houden zaterdag een manifestatie op Plein 1992 in Maastricht.

Het protest duurt van één uur tot kwart over twee en is onderdeel van een serie van zes manifestaties die op hetzelfde moment worden georganiseerd in de steden met luchthavens in de buurt: Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Zwolle, Eindhoven en Maastricht.

Luchtvrachtverkeer
In Maastricht ligt volgens de organisatie het accent op het verzet tegen het zware luchtvrachtverkeer. 'Eén opstijgende, volgeladen en volgetankte Boeing stoot evenveel fijnstof uit als een miljoen vrachtwagens', schrijft de 'Alliantie Tegen Uitbreiding MAA'.

Gedichten
De manifestatie wordt zaterdag ingeleid door Coen Eggen, voorzitter van de stichting Geen Uitbreiding Vliegveld Beek. Daarna zijn er sprekers namens diverse organisaties waaruit de alliantie bestaat, zoals de Verontruste Artsen, de Boze Moeders en Klaor Loch. Er worden gedichten voorgedragen en er zijn muzikale intermezzo's.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →