Pinkpop-drama: aanrijding geen terroristisch motief

Print
Pinkpop-drama: aanrijding geen terroristisch motief

Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Landgraaf - De verdachte van de dodelijke aanrijding maandagochtend in Landgraaf, had geen terroristisch motief.

Dat blijkt uit het onderzoek tot nu toe, zo meldt het Openbaar Ministerie.

Verhoor
Een 34-jarige man uit Heerlen zit sinds maandag vast nadat hij zichzelf na een vluchtpoging had gemeld. Zijn witte bestelbusje waarmee hij de vier slachtoffers raakte, werd teruggevonden in Heerlen. De verdachte werd zelf opgepakt in Amsterdam. De Heerlenaar wordt dinsdag verder verhoord. Bovendien wordt er nog technisch onderzoek gedaan en de politie zal spreken met getuigen.

Lees ook: Vader verdachte Pinkpop-drama: ‘Het is verschrikkelijk’

Gilles
Bij de aanrijding kwam de 35-jarige Gilles Boux de Casson uit Heerlen om het leven. Gilles was met een groep van zo’n dertig medewerkers van de Nieuwe Nor in Heerlen op het festival. Hij deed vrijwilligerswerk op Pinkpop.

Onveranderd
De toestand van de drie zwaargewonden is onveranderd. Een 23-jarige vrouw uit Heerlen, een 30-jarige man uit Landgraaf en een 26-jarige man uit Heerlen, liggen nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis. 

Spelletje
De vier slachtoffers van de aanrijding bij Pinkpop zaten volgens verschillende getuigen op de weg. Ze speelden volgens een taxichauffeur een spelletje

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →