Dove hond met staar achtergelaten tussen de struiken

Print
Dove hond met staar achtergelaten tussen de struiken

Afbeelding: Facebook Needy Dogs

Born - Een bijzonder droevig tafereel bij een tankstation in Born: een dove en slechtziende hond was vastgebonden achtergelaten.

Het beestje werd maandagavond gevonden bij het Esso-tanktstation, in een donkere straat tussen de struiken. Volgens dierenorganisatie Needy Dogs was hij daar achtergelaten "om dood te gaan".

Doof en blind
De hond verkeert in slechte toestand. Volgens Needy Dogs is de hond slechtziend en doof, omdat hij nergens op reageerde. Het dier is vervolgens naar de dierenarts gebracht en wordt daar verzorgd.

Asiel
Needy Dogs doet een oproep aan hondenbezitters om hun dieren niet zomaar ergens achter te laten, maar naar het asiel te brengen als ze geen andere optie zien. "Mensen die de hond kwijt willen omdat ze er niet meer voor kunnen zorgen of gewoon er vanaf willen, breng zo'n beestje naar het asiel. Je hebt een hond aangeschaft, dus doe er wat voor en heb er wat voor over!"

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →