Stiptheidsacties in academische ziekenhuizen

Print
Stiptheidsacties in academische ziekenhuizen

Afbeelding: iStock

Werknemers van universitaire ziekenhuizen beginnen 'binnenkort' met stiptheidsacties, na het verstrijken van een ultimatum. Werkgevers geven geen gehoor aan de eisen van de bonden in de zorg, meldt FNV.

"Het getuigt van weinig respect dat de werkgevers hun medewerkers geen fatsoenlijke loonsverhoging gunnen en niet met concrete plannen voor de aanpak van de hoge werkdruk komen", zegt de bond.

Comités
In alle acht de universitair medische centra (UMC’s), waaronder dat in Maastricht, zijn actiecomités opgericht, die de acties voorbereiden.
"Medewerkers die meedoen zullen geen extra diensten, overwerk en verschoven diensten meer verrichten en alle pauzes nemen waar ze recht op hebben. Uit deze acties zal blijken dat het werk momenteel met te weinig collega’s wordt gedaan", aldus FNV.

Werkgeversorganisatie de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) deed eerder een loonbod van structureel 6,3 procent over drie jaar. De bonden vinden dit niet genoeg. 
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →