Rechtszaak moord op 'Oma Rini' weer uitgesteld

Print
Rechtszaak moord op 'Oma Rini' weer uitgesteld

Afbeelding: Opsporing Verzocht

Nadat de strafzaak tegen de verdachte van de moord op 'Oma Rini' uit de Maastrichtse wijk Wolder al verschillende keren was aangehouden, werd die dinsdag andermaal uitgesteld door de rechtbank.

Dat gebeurde op verzoek van advocaat Klaas van Gijssel, die de 39-jarige verdachte Sandra N. uit het Belgische Vroenhoven bijstaat.

Zwijgrecht
Van Gijssel wil nog een getuige horen op basis van een recente verklaring van zijn cliënt. Sandra N. had zich daarvoor altijd beroepen op haar zwijgrecht. Daarnaast wil de raadsman meer tijd om het rapport van het Pieter Baan Centrum met zijn cliënt te bespreken. Daarin wordt onder meer het opleggen van tbs geadviseerd.

Zelfmoordpoging
Tijdens de zitting in Maastricht bleek dat N. een zelfmoordpoging heeft gedaan. Ze zei te labiel te zijn om haar verklaring in een volle rechtszaal toe te lichten, en deed dat vervolgens achter gesloten deuren, waar haar advocaat zijn verzoek tot getuigenverhoor ook nader toelichtte.

De 82-jarige Rini Ansems, in de buurt liefkozend 'Oma Rini' genoemd, werd vorig jaar dood aangetroffen in de garage bij haar woning in Wolder. Ze bleek te zijn doodgestoken. Door het nieuwe uitstel gaat de strafzaak nog maanden duren.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →